Categories
Uncategorized

Μοίρασμα σε λαϊκή στο κέντρο της Πάτρας

Το Σάββατο 2/11/2013 πραγματοποιήθηκε μοίρασμα κειμένου της Ανοιχτής Συνέλευσης Αντιφασιστικής Δράσης σε λαϊκή στο κέντρο της Πάτρας. Ακολουθεί το κείμενο που μοιράστηκε :

ΚΡΑΤΟΣ ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝΕ ΜΑΖΙ…ΤΣΑΚΙΣΤΕ ΤΗΝ  ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Μετά τη δολοφονία του αντιφασίστα εργάτη Παύλου Φύσσα στις 18/9/2013 από το μαχαίρι του χρυσαυγίτη Ρουπακιά, είδαμε το κράτος να συλλαμβάνει μέλη της ΧΑ μετά τις “ξαφνικές αποκαλύψεις” της εγκληματικής οργάνωσης και δράσης αυτού του νόμιμου (στα πλαίσια της αστικής δημοκρατίας) κόμματος. Αξιοποιώντας επικοινωνιακά τη δολοφονία, το κράτος θέλει να δείξει τη δύναμή του πατάσσοντας όσους κινούνται εκτός “συνταγματικού τόξου”. Και τώρα που καταλαγιάζει ο ντόρος, βλέπουμε τη κυρίαρχη τάξη (αυτή που όπλισε το χέρι) να μένει αλάβωτη: με τις παρατεταμένες απεργίες στην εκπαίδευση να έχουν ξεχαστεί, τη ΝΔ να ανεβαίνει στις δημοσκοπήσεις, και την αντιπολιτευτική αριστερά να στηρίζει το υπάρχον σύστημα συνιστώντας ψυχραιμία και καταδικάζοντας τη βία “απ΄ όπου κι αν προέρχεται”.

Και όμως, αυτοί που το παίζουν τιμωροί της Χ.Α. είναι το ίδιο αστικό σύστημα (από τους πολιτικούς μέχρι τους lifestyle “καλλιτέχνες” και δημοσιογραφίσκους) που εκμεταλλεύτηκε την ύπαρξή της ώστε να εφαρμόσει την ακροδεξιά του πολιτική και να καρπωθεί οικονομικά οφέλη (μην ξεχνάμε τα τουλάχιστον 160 εκ. ευρώ που τσεπώνει κάθε χρόνο το ελληνικό κράτος από την Ε.Ε. για την περίθαλψη και τον επαναπατρισμό των μεταναστών, τους οποίους κρατά ομήρους σε κολαστήρια τύπου Αμυγδαλέζα). Είναι το κεφάλαιο, από τους εφοπλιστές μέχρι τους καναλάρχες, που χρηματοδότησε τη συμμορία αυτή για να τρομοκρατήσει και να υποδουλώσει την εργατική τάξη (βλ. επιθέσεις σε εργάτες όπως πρόσφατα σε συνδικαλιστές του ΚΚΕ στο Πέραμα και παλιότερα σε Αιγύπτιους ψαράδες στην ίδια περιοχή). Την υποταγή αυτή την πετυχαίνει εφαρμόζοντας ένα μοντέλο διαχείρισης, εν μέσω κρίσης, που οδηγεί σε μαζικές απολύσεις, ανεργία, την περαιτέρω διάλυση των εργασιακών σχέσεων, το κλείσιμο σχολείων και νοσοκομείων και την καταστολή των αγωνιζόμενων κομματιών (π.χ. επιστρατεύσεις απεργών, εκκενώσεις κοινωνικών/πολιτικών χώρων, αστυνομική κατοχή στη Χαλκιδική, διώξεις μαθητών σε σχολικές καταλήψεις σε Λαμία και Ηγουμενίτσα).

Ξαφνικά όλοι εκείνοι που παρουσίαζαν τους μαχαιροβγάλτες της Χ.Α. σαν “αγανακτισμένους πολίτες” και “πατριώτες” δήλωσαν σοκαρισμένοι από τη δολοφονία, χωρίς να κάνουν λόγο για το πολιτικό της περιεχόμενο, χωρίς να μιλάνε για μια δολοφονία από φασίστες, από ναζί. Αφήνοντας φυσικά και την ακροδεξιά ατζέντα του κράτους στο απυρόβλητο: κανείς δε μίλησε για τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τις οροθετικές γυναίκες που διαπομπεύτηκαν, τους ρομά που στιγματίστηκαν, τους βασανισμούς και τις δολοφονίες των μεταναστών.

Το κράτος τραβώντας τα χαλινάρια στους “εθνικούς ακτιβιστές” της Χ.Α., θυμίζει ότι αυτό έχει το μονοπώλιο στη βία και στον πατριωτισμό, στο όνομα του οποίου θα συνεχίσει να υπηρετεί τα συμφέροντα της άρχουσας τάξης. Πατώντας πάνω στη “θεωρία των δύο άκρων”, ένα δικό τους κατασκεύασμα, λαϊκίστικο και παραπλανητικό, που εξισώνει αγωνιστές και μαχαιροβγάλτες φασίστες, εγκαθιδρύει ένα αστυνομοκρατούμενο σύστημα καταστολής στοχεύοντας στα αγωνιζόμενα κοινωνικά κομμάτια.

Και τέλος, για να μη γελιόμαστε… τελειώσαμε με το φασισμό; Όχι βέβαια. Καθημερινά βλέπουμε να προβάλλονται φασιστοειδή τύπου Καρατζαφέρης, Τζήμερος και Κρανιδιώτης ως επίδοξοι μνηστήρες ενός νέου φασιστικού μορφώματος (πιθανώς με νέο όνομα), “σοβαρότερου” και πιο πειθήνιου στις προσταγές της ακροδεξιάς ατζέντας του Σαμαρά, έτοιμοι να το στηρίξουν κάθε λογής “πατριώτες”. (Ας μην ξεχνάμε πόσο εύκολα γλίστρησαν φασίστες τύπου Βορίδη και Άδωνη στη “δημοκρατική” αγκαλιά της ΝΔ).

Το τσάκισμα του φασισμού δε έγινε και δεν θα γίνει ποτέ από το αστικό κράτος. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός που φέρνει η κρίση αυτού του σαπισμένου καπιταλιστικού συστήματος είναι που τον γεννά, και το κράτος αυτό που τον θρέφει. Ο κόσμος του αγώνα είναι αυτός που θα τον εξαφανίσει.

Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΤΣΑΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ!

Ανοιχτή Συνέλευση Αντιφασιστικής Δράσης

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *